English EN Türkçe TR

Bir elektrikli araba halka açık yerlerde nasıl şarj edilir?

Bir elektrikli araba halka açık yerlerde nasıl şarj edilir?

Bu 4 kolay adımı izleyerek halka açık bir EV şarj istasyonunu nasıl kullanacağınızı öğrenin.

Elektrikli mobilitenin benimsenmesi arttıkça, sürücüler çeşitli yerlerde elektrikli araçlarını şarj etme özgürlüğünü deneyimliyor. En popüler şarj yeri ev olsa da halka açık ve ticari park yerlerinde düzenli olarak şarj olması nedeniyle, toplu şarj da birçokları için hayati önem taşıyor.

Halka açık bir şarj cihazı kullanmak hiçbir şekilde roket bilimi olmasa da dikkate alınması gereken bazı şeyler vardır ve süreç evde şarj etmekten önemli ölçüde farklı olabilir. Bu makale, toplu şarjın temellerini açıklar ve elektrikli arabanızı halka açık bir şarj istasyonunda şarj etmek için izlemeniz gereken 4 ana adımda size rehberlik eder.

Halka açık elektrikli araba şarj istasyonları nasıl kullanılır?

1. Şarj kablosunu alın

Halka açık bir şarj istasyonuna vardığınızda, ilk adım şarj kablosunu aramaktır. Çoğu durumda, kablo yerleşik ve şarj cihazının kendisine takılı olacaktır, ancak bazı durumlarda aracı şarj cihazına bağlamak için kendi kablonuzu kullanmanız gerekebilir. Genellikle bu, aracınızın üreticisi tarafından sağlanır ve genellikle bagajda saklanır.

Elbette, konektörler ve kablolar bölgeye ve şarj cihazının türüne göre değişir, bu nedenle yaşadığınız yerde ne kullanıldığını kontrol etmeye değer.

2. Arabayı şarj istasyonuna bağlayın

Åžarj kablosunu bulduktan sonraki adım, aracınızı ÅŸarj istasyonuna baÄŸlamak için kullanmaktır. Kablo ÅŸarj cihazında yerleÅŸikse, onu aracınızın ÅŸarj baÄŸlantı noktasına baÄŸlamanız yeterlidir. Bazı modellerde soketi öndeki rozetin altına yerleÅŸtirse de, bu genellikle benzinli bir arabada yakıt kapağının bulunduÄŸu yerde bulunur – her iki tarafta.

Birçok otomobilin normal ve hızlı şarj için farklı konektörleri vardır, bu nedenle şarj fişi size tanıdık gelmiyorsa bunun nedeni bu olabilir. Genellikle çoğu araba hızlı şarjı destekler, bu nedenle fiş prize takılıysa aracınız uyumlu olmalıdır. Olmazsa, zorlamayın, çünkü muhtemelen arabanız için doğru kablo değildir.

Kendi kablonuzu kullanıyorsanız, onu arabanızın yanı sıra şarj istasyonuna da bağlamanız gerekir. Soketin kaldırmanız gereken koruyucu bir kapağı olsa da genellikle bu kolayca görülebilir.

3. Kimlik doğrulaması yapın ve oturumu başlatın

Araba ve şarj istasyonu bağlandıktan sonra, şarj seansına başlama zamanı. Şarj etmeye başlamak için, şarj istasyonunun hesabınıza ödeme ayarlayabilmesi için genellikle önce kendinizi doğrulamanız gerekir. Bu genellikle şarj cihazına bağlı olarak bir anahtar kart, anahtarlık veya özel bir akıllı telefon uygulaması kullanılarak yapılır. Bazı istasyonlarda, banka veya kredi kartınıza dokunarak doğrudan şarj seansını başlatabilirsiniz.

Åžarj cihazı sizi tanımladığı anda ÅŸarj iÅŸlemi baÅŸlayacaktır. Bu genellikle ÅŸarj cihazındaki ve bazı arabalardaki LED’ler tarafından yansıtılır ve bu LED’ler belirli bir düzende (veya her ikisinde) renk deÄŸiÅŸtirir veya yanıp sönmeye baÅŸlar. Araç ÅŸarj olurken, iÅŸlemi aracın kontrol panelinden, ÅŸarj istasyonundan veya (eÄŸer kullanıyorsanız) ÅŸarj uygulamasından izleyebilirsiniz.

4. Şarj oturumunu sonlandırın

Elektrikli aracınız istenen şarj seviyesine ulaştığında, şarj seansını bitirme zamanı. Bu, genellikle başlattığınız şekilde yapılır: Kartınızı veya anahtarlığınızı şarj istasyonunda tekrar kaydırarak veya uygulama aracılığıyla durdurarak.

Şarj sırasında, hırsızlığı önlemek ve elektrik çarpması riskini en aza indirmek için şarj kablosu tipik olarak araca kilitlenir. Şarj işlemini tamamladığınızda, kabloyu çıkarmadan önce aracın gösterge panelinden kablonun kilidini açmanız gerekebilir.

Son adım, kabloyu fişten çekip şarj cihazına (yerleşikse) veya bagajınıza (kendinizi kullanıyorsanız) geri takmaktır. Aracınız şimdi şarj oldu ve kullanıma hazır!

Left Menu Icon
Ä°spirli Åžarj Hizmetleri Ticaret A.Åž.
Right Menu Icon